Dacă activezi în industria medicală, știi că există o competiție mare pe atragerea de pacienți noi. Prin urmare este critic să investești în canale de marketing care să îți genereze cel mai mare profit.

Cum faci asta?

Trebuie în primul rând să știi ce canale de marketing (Google Ads, Facebook, Instagram, SEO, Newslettere, portaluri medicale, reviste de specialitate, etc.) performează cel mai bine și apoi să calculezi de unde ai cele mai ieftine lead-uri și implicit cel mai mare ROI.

În industria medicală, apelurile telefonice joacă un rol extrem de important. Telefonul este încă o resursa valoroasa în ceea ce privește programările făcute în zona medicală. Mai mult, este deja dovedit că telefonul a rămas în topul instrumentelor ce mentin legatura cu clientii, asigură client-service și stabilește rezervările.

Companii din sfera medicală precum clinici, cabinete stomatologice, centre de slăbit și înfrumusețare își afișează numărul de telefon pe site ăi în reclamele pe care și le fac pe Google, Facebook sau în reviste de specialitate.

Întrebarea firească este care dintre ele atrage cele mai multe și mai profitabile apeluri telefonice?

Sistemul de call tracking INVOX ajută atât proprietarii cât și managerii să înțeleagă traseul pe care îl are un pacient pe tot parcursul procesului de  programare. Sistemul oferă detalii despre canalele din care vin apelurile, până la nivel de cuvânt-cheie din Google, oferind astfel o imagine de ansamblu a conversiilor și a profitabilității.

În plus, datele pot fi cumulate cu Google Analytics și cu sistemul propriu de CRM sau ERP pentru a urmari în detaliu valorile (customer acquisition cost vs customer lifetime value) și principalii KPI care se derulează în urma apelurilor telefonice.

Dacă intelegi punctele cheie prin care potențialii clienți interacționează cu brandul tău, poți să optimizezi întregul canal de vânzări pentru a genera mai multe vânzări, pentru a îmbunătăți serviciile oferite și te pregătesc pentru modificările din industrie care se mută încet-încet în mediul online.

Nici nu contează dacă ești medic de 10 ani sau abia te pregătești să deschizi o clinică nouă. Ai nevoie înca de la început de clienți și pentru asta trebuie să te promovezi, în toate canalele unde știi că sunt clienții tăi. Cu toate astea, să arunci bani în toate direcțiile nu este cea mai bună variantă.

În primul rând dacâ ești la început nu ai un buget așa mare pentru marketing, iar dacă ești deja o autoritate în domeniu e posibil ca mare parte din bugetul tău să ajungă în canale neprofitabile.

Urmarirea performanței apelurilor telefonice este o metodă ieftină de a ține o evidență a numărului de leaduri. Este o metodă simplă, cu un proces ușor de implementat și de urmărit. Pentru a fi mai clară procedura, se alocă un numar de telefon diferit pentru fiecare canal de marketing în loc de a folosi un singur număr de telefonpentru toate campaniile.

Folosind acest sistem, poți foarte usor să aloci un număr de telefon campaniilor Google Ads, unul pentru SEO și unul pentru campaniile din Facebook Ads. După fiecare apel telefonic, softul de call tracking INVOX adună și structurează datele pentru a-ți oferi un raport asupra performanțelor. În raport vei vedea din ce canal de marketing ai primit fiecare apel, și prin urmare care este cea mai profitabilă campanie.

Raport conversii telefonice INVOX Call Tracking

Sistemul îți oferă date precum:

  • sursa apelurilor (Google Ads, Facebook, Newsletter, SEO, portaluri medicale, reviste de specialitate, etc.);
  • numărul apelantului (Caller ID);
  • data și ora apelului;
  • durata apelului;
  • pagina din site din care a sunat fiecare pacient;
  • numărul de apeluri pierdute, respinse, sau nerăspunse.

În concluzie, chiar dacă te promovezi doar pe 1 sau 2 canale de marketing este extrem de important să știi de unde vin clienții tăi și pe ce canal merită îți muți bugetul. Imediat ce datele încep sa apară în platforma INVOX tot ce e de facut este să monitorizezi și să ajustezi campaniile.

Abonează-te la Newsletter

Follow Us

Articole recente

Testează acum INVOX Call Tracking și câștigă mai multe vânzări
Call Now Button