Știm deja cât de mult influențează era digitală modul încare consumatorii caută servicii și produse. Un site optimizat pentru mobil, o pagină de Facebook adaugă valoare unei afaceri și o aduc mai aproape de potențialii clienți.

Dacă vorbim de servicii medicale, din totalul celor ce caută astfel de servicii aproximativ 30% ajung pe un site al unei clinici, iar 56% dintre ei își fac o programare telefonică.

Folosind un serviciu de măsurare a apelurilor telefonice, proprietarii de clinici și marketerii pot analiză performanța pe care o au campaniile lor de marketing și modul în care ajung clienții să sune pentru programări.

Datele furnizate de un astfel de serviciu – denumit analiză apeluri, atribuire apeluri sau call tracking – permit celor care activează în industria de sănătate să urmărească fluxul de apeluri telefonice și să țină sub control costul pe care îl au cu fiecare achiziție de client nou. Fie că acești clienți sună de pe pagina de Facebook sau dintr-o simplă căutare pe Google, rapoartele pe care le ai pentru apeluri îți vor arăta exact traseul pe care l-a avut clientul înainte de a suna.

Un plus pentru client service

Competiția este acerbă în zona de healthcare și orice inovație aduce un avantaj față de competiție. Un raport detaliat asupra apelurilor telefonice – total apeluri, apeluri nepreluate, durata lor etc – ajută orice clinică să urmărească traseul pe care îl au clienții înainte de a suna.

Mai mult, îi ajută pe cei care se ocupă de marketing și de creșterea vânzărilor să înțeleagă ce reclame funcționează (inclusiv cele offline) și să își canalizeze eforturile spre acele zone care generează cele mai multe programări.

O dată ce clinicile înțeleg de unde primesc apelurile telefonice – reclame plătite, flyere, mail sau chiar reclamă din reviste de specialitate – este mult mai ușor să își canalizeze eforturile financiare către acele surse care le oferă cei mai mulți clienți.

În plus pot:

–        calcula costul de achiziție al unui client, dar și CLV (customer lifetime value)

–        să aibă un control ridicat asupra modului în care frontdesk-ul abordează cliențîi telefonic

–        să urmărească ce cuvinte-cheie au adus cei mai mulți clienți

Cum poți profită de serviciile Invox?

În primul rând îți poate oferi posibilitatea de a înregistra apelurile telefonice pentru a urmări felul în care sunt tratați clienții tăi și cum li se prezintă ofertele de către cei de la recepție, dar și o notificare pentru acele apeluri nepreluate.

Apoi:

–        poți integra platforma cu CRM-ul intern pentru a urmări evoluția unui client

–        training cu cei din call-center

–        opțiune de a primi un mesaj pentru fiecare apel pierdut, mențînând astfel legătură permanentă cu clienții pentru follow-up ulterior

În concluzie, un serviciu de call tracking este însă mult mai complex de atât, fiind în esență un sistem de instrumente ce permit îmbunătățirea calității serviciilor, dar și a randamentului  pe care îl au echipele de vânzări în efortul lor de a scoate maxim din serviciul de programări telefonice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la Newsletter

Follow Us

Articole recente

Testează acum INVOX Call Tracking și câștigă mai multe vânzări
Call Now Button