Dacă ai deja campanii în derulare, știi cât de important este să ții sub control costurile și să urmărești principalii indicatori KPI.

Orice business din zona de servicii financiare, medicale, HoReCa, auto, sau asigurări foloșeste un număr de telefon pentru a prelua apeluri de la potențialii clienți. În cazul reclamelor plătite acel număr de telefon este legătura dintre reclame și site-ul companiei, tool-ul care iți oferă cel mai rapid acces către noi lead-uri.

Dacă nu măsori numărul de apeluri pe care-l obții din reclame, cel mai probabil pierzi lead-uri importante. Mai mult, nu poți identifica surse alternative ale apelurilor care îți pot da idei despre alte canale de promovare.

Astfel, vei crea un efect advers campaniei de marketing ce va duce la scăderea bugetului pentru unele canale care de fapt se dovedesc a fi probitabile și creșterea celor care nu pot fi scalate.

Asta înseamnă că de fapt nu pierzi doar clienți, ci și bani.

Cum funcționează call tracking-ul pentru reclamele plătite?

Când reclama ta este afișată și un pontențial client dă click pe ea, un număr de telefon dinamic va apărea pe site-ul tău, unic pentru fiecare canal în parte. Faptul că este unic îți dă acces la un raport detaliat cu privire la traseul online al clientului, cuvintele-cheie pe care le-a folosit pentru a ajunge la tine și din ce set de reclame a dat click ca să ajungă pe site-ul tău.

Tot acest efort face sens dacă luăm în calcul că aproximativ 70% dintre cei care caută produse și servicii online vor efectua un apel direct din rezultatul căutărilor.

Măsurând activitatea clienților tăi poți avea o imagine clară asupra apelurilor și mai ales asupra sursei lor. Când îți analizezi rapoartele din campanii vei știi exact ce reclame au avut impact și care dintre ele au cel mai bun ROI.

Avantajele optimizării apelurilor

Ca specialist de marketing este vital pentru afacere să înțelegi cum convertesc vânzările tale. În era digitală există numeroase modalități prin care un client te poate suna și poate fi dificil să identifici zonele în care poți optimiza.

Cu un serviciu call tracking poți:

  • Seta un raport optimizat pentru fiecare campanie în parte
  • Indentifica criteriul care poate fi optimizat (cuvinte-cheie, canal de marketing, sursă de trafic, reclamă etc.)
  • Aloca un număr de telefon pentru fiecare canal în parte

În concluzie, afacerea ta are nevoie de o situație clară a campaniilor care îți convertesc apelurile telefonice în vânzări și nu sunt doar niște apeluri în baza de date.

INVOX îți oferă o soluție de call tracking pentru a măsura aceste apeluri și îți va fi foarte ușor să identifici sursa și modul în care reclamele tale plătite nu doar consumă buget, ci generează și profit. Astfel de raport îți garantează optimizarea bugetului și un control mai bun asupra costurilor pe care le ai cu campaniile plătite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la Newsletter

Follow Us

Articole recente

Testează acum INVOX Call Tracking și câștigă mai multe vânzări
Call Now Button